Elke dag Yoga met yoga kleding
Elke dag yoga in je yoga kleding.

Nu je fijne zachte yogakleding hebt aangeschaft is het tijd voor wat inspiratie om daadwerkelijk elke dag wat aan yoga te gaan doen.

Soms kan dat zelfs gewoon in gedachten in niet op de mat.

yoga kleding

Teken een smiley met brede glimlach op je hand en denk steeds als je er naar kijkt aan je ademhaling. Verander er niets aan. Stel gewoon vast wat er aan de hand is. Adem je laag in de buik en langzaam? Of juist hoog en snel? Of …en vul dat zelf maar in.

Niet elke dag ben je zo ontspannen als je wilt. Als je je gespannen voelt denk dan eens aan dingen waar je dankbaar voor bent. Er zijn vast heel veel dingen te bedenken. Een glimlach van iemand of een compliment, een kind dat aan het spelen is, de postbode die fluitend zijn werk doet, iemand die je voor laat gaan in een winkel.

Probeer zelf meteen iets moois toe te voegen aan deze dag om iemand anders mogelijkheden tot dankbaarheid te geven. Dus: doe zelf iets waar een ander blij van kan worden. Vaak kan dat meteen.

Als je op je werk bent kan je een aardige opmerking maken tegen een collega of klant. Als je alleen bent kan je even iemand bellen die veel alleen is of een sms sturen of een aardig bericht op Twitter of Facebook zetten. Ben je samen met een vriend of geliefde geef die persoon dan een oprecht compliment. Het kan gaan over kleding, uiterlijk, maar ook over gedrag. Probeer niet alleen te zeggen; je bent lief, maar maak het nog specifieker, nog duidelijker. Dus zeg bijvoorbeeld : ik vind je lief, omdat je altijd bloemen voor me meebrengt.

Vraag je je af wat dit allemaal met yoga te maken heeft?

Het eerste, de aandacht bij de adem, lijkt duidelijk. Ook tijdens de yoga les is er aandacht voor de adem en wat het met je lichaam doet.

Het tweede voorbeeld is wat moeilijker te plaatsen waarschijnlijk. Maar yoga brengt een bewuste manier van leven met zich mee. Een die zorgt ervoor dat je je goed voelt. Dat goed voelen kan je beïnvloeden door dankbaar te zijn, zelf. En ook door voor dankbaarheid te zorgen, door anderen iets te geven of te gunnen.

 

Klik hier!!